himlen kan vänta

har precis kollat på uppföljaren av himlen kan vänta. för ett år sedan va de en serie där man fick följa 5 personer med olika sorters cancer, en serie man inte kan låta bli att gråta till. Under den första säsongen dog en av dom och nu var det en åter blick efter ett år. En av dom som medverkar är en klasskamrat till min mamma. Mamma och jag satt i soffan med hushållsrullen med papper mellan oss och torkade tårarna i takt med varann. Vi folk klagar på en stukad hand, ett öppet sår eller ett brustet hjärta.

Men här är personer som har en 100% obotlig cancer och lever med det dag ut och dag in och efter varje dag som går är dom världens lyckligaste för att dom fått leva en dag till. Dom klagar inte, klart dom har sina perioder där dom nog mår så fruktansvärt dåligt men dom är glada över att få leva.
Stor respekt till dom. en av dom medverkande hade en sorts sjukdom som gör att lungorna och musklerna sakta men säkert kolapsar. nu efter ett år när han sprang med sina små barn på ängen och spelade badminton satt han i rullstol och hade bara 10% lungkapacitet kvar och därför inte prata.
Månden efter att detta repotaget filmades, somnade han in.
dom andra verkar så sjukt motiverade över att dom inte ska dö, de finns inget som kan stoppa dom
....inte ens deras obotliga cancer
ett känsligt men betydelsevärt program, man blir rörd, tagen och man förstår smärta på ett helt annat sätt

respekt till alla er, att kämpa är nyckeln till livets framgång


Kommentarer
Postat av: canez

Hejsan, har precis gjort en blogg där du hitta olika bra användbara tips :) kolla gärna, men lämna ett spår innan du går så jag vet vad du tycker kram canez :)<3

2010-02-09 @ 00:21:53
URL: http://caanez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Blogg listad på Bloggtoppen.se
Trackback
RSS 2.0